21 Φεβρουαρίου 2010

Iyengar Γιόγκα στο Βύρωνα



Γιόγκα για μια καινούργια Εποχή.
 

Μια μοντέρνα προσέγγιση στη Hatha Yoga.
 

Η Γιόγκα είναι ένα μέσον προληπτικής Ιατρικής. Εμφανίστηκε πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια και βρίσκεται ακόμα μαζί μας δείχνοντας το δρόμο για καλύτερη υγεία και περισσότερη ηρεμία του νου.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας εξασκούνται στη Γιόγκα για διαφορετικούς λόγους όπως:
Να διατηρήσουν καλή υγεία που προέρχεται από την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, του οξυγόνου και της νευρικής ενέργειας σαν αποτέλεσμα του ανοίγματος των σφιγμένων αρθρώσεων και της διάτασης και χαλάρωσης των σφιγμένων μυών. Μέσα από τις ασκήσεις της Γιόγκα όλα τα συστήματα, μυϊκό, κυκλοφορικό, πεπτικό, αναπαραγωγικό, ενδοκρινικό και νευρικό λειτουργούν καλύτερα.

Να ανακουφιστούν η να προλάβουν την εκδήλωση των ασθενειών της εποχής μας όπως: πόνους στη μέση, πονοκεφάλους, εξάντληση, αϋπνίες, υπέρταση, καρδιακές παθήσεις, νευρικότητα, διαταραχές πέψης, έλκη, νεφρικές ανεπάρκειες, δυσκοιλιότητα, παχυσαρκία, φλεβίτιδες, κατάθλιψη, διαταραχή έμμηνου κύκλου, αναιμία, αρθρίτιδα, άσθμα, βρογχίτιδα, έλλειψη νοητικής διαύγειας, συναισθηματική αστάθεια, ορμονική ανεπάρκεια, αδενοπάθειες, υπογλυκαιμία, ζάχαρο κλπ., κλπ.

Για ηρεμία του νου. Αν υπάρχει μυϊκή ένταση μπορεί να συνοδεύεται από νοητική και συναισθηματική ένταση. Νοητική ανησυχία και αρνητικά συναισθήματα πρέπει να βρουν μια διέξοδο αν θέλουμε ηρεμία. Μέσα από τις ασκήσεις της Γιόγκα, και τις αναπνευστικές τεχνικές αυτή η ένταση είναι δυνατόν να ρυθμιστεί.

Μπορεί να φαίνεται απίστευτη όπως και τα αποτελέσματά της. Όμως πρέπει να κατανοηθεί ότι αυτή η τόσο αρχαία όσο και μοντέρνα τέχνη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια μέθοδο ολικής καλλιέργειας του σώματος, είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα αντικείμενο έρευνας και θεωρίας, είναι ένας τρόπος ζωής που ελευθερώνει το νου και το πνεύμα. Είναι ένα μέσον αυτοανακάλυψης.

Τη Γιόγκα θα πρέπει να την προσεγγίζουμε σαν μια εμπειρία, που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας

Πρόγραμμα εξάσκησης:

Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή: 17:30 – 19:00

Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Εμπεδοκλής
Αδαμαντίου Κοραή 44-46, Βύρωνας 16232
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7623 749, 210 76 21 140

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.